Thursday, July 12, 2007

Aktiviti kami

Bismillah..
Assalamualaikum wbt..

Hari ini, saya tidak bermaksud menulis apa-apa untuk kita sama-sama renungkan. Entry kali ini sekadar ingin berkongsi sebuah video yang memberi gambaran kasar universiti-universiti sekitar New Zealand serta kehidupan pelajar Malaysia yang belajar di University of Auckland dan Auckland University of Technology.

Video ini sebagai suatu tanda penghargaan saya buat rakan-rakan yang telah sama-sama mengharungi susah senang sepanjang tempoh pembelajaran di negara orang ini. Ucapan terima kasih buat sahabat yang tidak jemu-jemu memberikan bantuan, nasihat, dorongan, sokongan dan sebagainya. Semoga ikatan ukhuwwah yang sudah kita jalinkan menjadi semakin teguh hari demi hari. Bersama-sama kita mendoakan yang terbaik buat semua

Semoga anda mendapat sesuatu daripadanya.






Rast, Maafkan Diriku

Suatu ketika kita bersama
Melukis mimpi indah
Setia bersama tempuhi segala
Mewarna suka duka
Masa berlalu menguji kita
Keegoanku menyala sengketa

Maafkanlah diriku oh teman
Kerna melukakanmu
Di manakah dirimu oh teman
Ku rasakan kehilanganmu
Sekian lama mencari
Namun kau tak ku temui

Jalanan ini
Ku rasakan sepi
Tanpa kau di sisi
Satu persatu
Langkahku membatu
Kenangan lalu membeku

Saat kau pergi penuh kecewa
Angkuh diriku menurut rasa

Saban hari ku berdoa
Pada yang Kuasa
Kita kan bersua
Untukku menebus segala

Kau terus ku jejaki
Namun kau tak ku temui

  • Untuk download, sila klik di sini
  • Video ini juga boleh didapati dalam laman Google Video. Sila klik di sini

4 comments:

azri fickry said...

x sangka aku sgt cool!

azmir.nadzar said...

haha.. naseb baik ko sebut perkataan "new zealand" tu. kalau x, mmg xde la aku nak letak..

Nabihah Sallih said...

interesting entry & nice video though.

Happy New Zealand-ing!

syuk said...

AUT!!!!

Post a Comment

 

©2009 Makna Hidup | by TNB